DOLAR 38,3223 0.05%
EURO 43,7442 0.82%
ALTIN 4.110,480,29
BITCOIN 3539213-1.77318%
İstanbul
10°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Altın Ufuk

Altın Ufuk

ABONE OL
19/02/2025 19:59
Altın Ufuk
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk sütlacı ile kaymaklı Kazak kımızını bir araya getiren bir tatlı

Malzemeler:

  • 120 ml kımız
  • 100 ml sütlaç
  • 20 gram bal
  • 10 gram kıyılmış ceviz
  • 10 gram dilimlenmiş badem
  • 5 gram öğütülmüş tarçın
  • 20 ml su

Hazırlanışı:

  1. Kımız, sütlaç ve balı bir tencerede karıştırın.
  2. Sürekli karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın.
  3. Isıyı düşürün ve 10 dakika veya karışım koyulaşana kadar pişirin.
  4. Ateşten alın ve ceviz, badem ve tarçını ilave edin.
  5. Sıcak veya soğutulmuş olarak servis edin.

Tavsiye:

Daha zengin bir lezzet için tam yağlı kımız ve sütlaç kullanın.

Eğer kımız yoksa süt veya krema ile değiştirebilirsiniz.

Servis etmeden önce bir tutam tarçın veya kıyılmış fındık ile süsleyin.

Uyarı:
Bu deney, mutfaktaki yaratıcılığınıza ilham vermek için yapay zekadan yararlanmaktadır. Tarifler mutfaklarda veya şefler tarafından geliştirilmemiştir. Lütfen en iyi muhakemenizi kullanın ve her zaman gıda güvenliğini ön planda tutun.

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

300x250r