DOLAR 38,3195 0.04%
EURO 43,7982 0.86%
ALTIN 4.112,740,35
BITCOIN 3548480-0.87078%
İstanbul
11°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Bu yemekleri sakın bir kez daha ısıtmayın!

ABONE OL
21/07/2021 07:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzmanlar, yemeklerin tekrar ısıtılıp yendiğinde sindirim sorunlarına hatta besin zehirlenmelerine yol açabileceğini söylüyor. İşte ısıtmamanız gereken yemekler… 

2 SAATTEN FAZLA ODA SICAKLIĞINDA BEKLETMEYİN
Yemekler oda sıcaklığına geldiğinde, iyi bir saklama kabına koyarak buzdolabına kaldırın.
En önemli nokta ise pişmiş yemekler 2 saatten fazla oda sıcaklığında beklememeli.
Çünkü bakteri üretecektir.

PİŞMİŞ VE PİŞMEMİŞ ET YAN YANA DURMAMALI
Çiğ eti kestiğiniz bıçağı, pişmiş eti kesmek için kullanmayın. Pişmiş et koyduğunuz tabağa aynı zamanda pişmemiş eti de koymayın. Başka bir tabak kullanın.

KAŞIKLARI AYIRIN
Yemeği karıştırdığınız kaşık ile yemeğin tadına baktığınız kaşık ayrı olsun. Üstelik tadına baktıktan sonra kaşığı yıkamadan tekrar yemeğe daldırmayın.

EN FAZLA 1 KEZ ISITIN
Yemekleri en fazla 1 kez ısıtın. Tekrar tekrar ısıtmak bakteri oranının artmasına neden olur. Isıtacağınız zaman yemeğin kaynama derecesine gelmesini bekleyin. Kokusu geldiğinde yemek ısınmış demektir. Çiğ kıymayı derin dondurucuda 4 aydan fazla bekletmeyin. Pişmiş ya da kavrulmuş et ise derin dondurucuda 2 -3 aydan fazla bekletilmemeli, tüketilmelidir.

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r