Malzemeler: 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma toz
1 paket şekerli vanilin
Alabildiğine un
Yapılışı; margarin, sıvıyağ, pudra şekeri bi kabın içinde iyice karıştırılır. İyice karıştırılan malzememize un, kabartma tozu ve şekerli vanilin eklenip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Yaklaşık 1 saat buzdolabın
da üzerine streç film kapatılarak dinlenmeye bırakılır. Dinlenmiş hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçala alarak yuvarlayıp avuç içinde hafif yatsılaştırdıktan sonra tepsiye biraz aralık olacak şekilde dizilir. Önceden ısıtılmış 180° lik fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilip soğuduktan sonra servis tabağına alınarak isteğe göre üzerine pudra şekeri serpiştirilip servise hazır hale getirilir.
AFİYET OLSUN…
GÜNDEM
26 Haziran 2025GÜNDEM
26 Haziran 2025GENEL
26 Haziran 2025GÜNDEM
26 Haziran 2025GENEL
26 Haziran 2025GENEL
26 Haziran 2025GÜNDEM
26 Haziran 2025