Etli yaprak sarması, içinde et olduğu için ana yemek olarak da tüketilebilir, ancak çoğu zaman yardımcı yemek veya ara sıcak olarak sunulur. Özellikle Türk mutfağında zeytinyağlı yaprak sarma soğuk meze olarak, etli yaprak sarma ise sıcak olarak servis edilir. Ancak yanında pilav, yoğurt veya salata gibi ek yemeklerle birlikte ana öğün olarak da yenebilir.
Malzemeler:
YAPILIŞI;
Yaprakları önceden 1 saat ılık suda bekletip süzgeçte süzüyoruz. Daha sonra kıyma bulgur kuru soğan salça maydanoz pul biber tuz Ayçiçek yağı 1su bardağı su derin bir kabın içinde bütün malzemeleri karıştırıp harmanlıyoruz. Yapraklarımızın saplarını kopararak sırayla yaprağın üzerine yetecek şekilde harcı koyup kenarlarını kapatarak sarıyoruz. Tencereye sardığımız yaprakları üzerine yarım litre su isteğe göre tuz ekleyerek kısık ateşte 30dk pişirmeye bırakıyoruz.
AFİYET OLSUN…
GÜNDEM
24 Nisan 2025GÜNDEM
24 Nisan 2025GENEL
24 Nisan 2025GÜNDEM
24 Nisan 2025GENEL
24 Nisan 2025GENEL
24 Nisan 2025GÜNDEM
24 Nisan 2025