DOLAR 38,3207 0.05%
EURO 43,7745 0.89%
ALTIN 4.101,890,08
BITCOIN 3541054-1.27875%
İstanbul
11°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

ETLİ YAPRAK SARMASI

ETLİ YAPRAK SARMASI

ABONE OL
06/02/2025 23:27
ETLİ YAPRAK SARMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Etli yaprak sarması, içinde et olduğu için ana yemek olarak da tüketilebilir, ancak çoğu zaman yardımcı yemek veya ara sıcak olarak sunulur. Özellikle Türk mutfağında zeytinyağlı yaprak sarma soğuk meze olarak, etli yaprak sarma ise sıcak olarak servis edilir. Ancak yanında pilav, yoğurt veya salata gibi ek yemeklerle birlikte ana öğün olarak da yenebilir.

Malzemeler:

  • Bir kilo sarmalık yaprak
  • Yarım kilo yağlı kiyma
  • Yarım kilo kalın bulgur
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı su

YAPILIŞI;
Yaprakları önceden 1 saat ılık suda bekletip süzgeçte süzüyoruz. Daha sonra kıyma bulgur kuru soğan salça maydanoz pul biber tuz Ayçiçek yağı 1su bardağı su derin bir kabın içinde bütün malzemeleri karıştırıp harmanlıyoruz. Yapraklarımızın saplarını kopararak sırayla yaprağın üzerine yetecek şekilde harcı koyup kenarlarını kapatarak sarıyoruz. Tencereye sardığımız yaprakları üzerine yarım litre su isteğe göre tuz ekleyerek kısık ateşte 30dk pişirmeye bırakıyoruz.

AFİYET OLSUN…

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r