ETLİ YAPRAK SARMASI
Etli yaprak sarması, içinde et olduğu için ana yemek olarak da tüketilebilir, ancak çoğu zaman yardımcı yemek veya ara sıcak olarak sunulur. Özellikle Türk mutfağında zeytinyağlı yaprak sarma soğuk meze olarak, etli yaprak sarma ise sıcak olarak servis edilir. Ancak yanında pilav, yoğurt veya salata gibi ek yemeklerle birlikte ana öğün olarak da yenebilir.
Malzemeler:
- Bir kilo sarmalık yaprak
- Yarım kilo yağlı kiyma
- Yarım kilo kalın bulgur
- 3 orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
- 1 su bardağı su